ODUZELI IM DECU!

Izvor: Kurir, 20.Jan.2012, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODUZELI IM DECU!

Norveška socijalna služba oduzela je decu indijskom bračnom paru jer su mališane hranili rukama i spavali s njima u istom krevetu. Anrup i Sagarika Batačarija u maju 2011. izgubili su starateljstvo nad sinom (3) i ćerkom (1) jer su ...

OSLO - Surovo.

Norveška socijalna služba oduzela je decu indijskom bračnom paru jer su mališane hranili rukama i spavali s njima u istom krevetu. Anrup i Sagarika Batačarija u maju 2011. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izgubili su starateljstvo nad sinom (3) i ćerkom (1) jer su vlasti njihovo ponašanje procenile kao neprikladno i neprihvatljivo.

Posle tog drastičnog poteza Norvežana intervenisala je i indijska vlada. Obratila se vlastima u Oslu, objašnjavajući da je reč o kulturološkoj stvari, ali Norvežani su bez objašnjenja ostali pri svojoj odluci. Socijalna služba je hranjenje rukom izjednačila s prisilnim hranjenjem!

Otac Anrup je rekao da je na pitanje zbog čega on i supruga spavaju u istom krevetu s decom odgovorio da je to čisto kulturološka stvar.

- Nikad ne ostavljamo decu samu u sobi pošto im poželimo laku noć - rekao je i objasnio da je u indijskoj kulturi hranjenje deteta rukama potpuno uobičajena i normalna pojava.

Bračni par svoju decu može da vidi samo dvaput godišnje, a poseta traje samo sat. Tako će biti sve dok deca ne napune 18 godina.

Kao sudbina Nastića

Srpski bračni par Vuk i Verića Nastić, koji živi u SAD, mesecima je vodio bitku da im američke vlasti vrate ćerku Anastasiju (6) i sin Damjana (9), koji su im oduzeti pošto su u očevom kompjuteru nađene dečje golišave fotografije. Posle velikih napora i pomoći Srbije deca u vraćena.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.