Izvor: Blic, 18.Feb.2018, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODGOVOR NA UBIJENE VOJNIKE Izraelska vojska pogodila 18 meta u Gazi

Izraelska vojska je pogodila 18 meta u Gazi, na Bliskom istoku, kao odgovor na napad u kojem je eksplozivna naprava usmrtila četiri vojnika u pograničnom području Pojasa Gaze, saopšteno je iz oružanih snaga Izraela.

U saopštenju se navodi da su napadi izvršeni rano jutros, kao odgovor za napad u kojem su ranjena još dva vojnika.

Iz izraelske vojske navode da su među metama lokacije na kojima se proizvodi oružje, kao i infrastruktura za obuku koja pripada militantnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grupi "Hamas", koja kontroliše Gazu.

Izrael krivi "Hamas" za sve napade koji dolaze iz Gaze, bez obzira na to ko te napade zaista vrši.

Iz Gaze za sada nema podataka o žrtvama, preneo je AP.

Pogranično područje Gaze je generalno mirno o 2014. godine. Međutim, u ovom području je porasla stopa nasilja otkako je predsednik SAD Donald Tramp u decembru prošle godine priznao Jerusalim za prijestonicu Izraela.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.