OBOŽAVAJU GA KAO BOGA: Putin ponovo “čovek godine” u Rusiji (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Dec.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBOŽAVAJU GA KAO BOGA: Putin ponovo “čovek godine” u Rusiji (FOTO)

Političar godine u Rusiji je kao i prethodnih 11 godina Vladmir Putin, kojeg je podržalo 71 odsto anketiranih, u istraživanju u kojem je učestvovalo 1.600 osoba u 46 subjekata Ruske Federacije

Kao i prethodnih 11 godina, političar godine u Rusiji je šef ruske države Vladimir Putin, za kojeg je u anketi Ruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM) glasao 71 odsto anketiranih.

Prošle godine Putina je “čovekom godine” smatralo 44 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ispitanika, podseća TAS S.

Kako je saopštio predsednik uprave VCIOM Konstantin Abramov, na drugom mestu je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov sa podrškom osam odsto Rusa, a na trećem premijer Dmitrij Medvedev, za kojeg je glasalo pet odsto anketiranih.

Foto: AP/Tanjug

U anketi je učestvovalo 1.600 osoba u 46 subjekata Ruske Federacije.

- Tokom niza godina konstatujemo i u ovom istraživanju da vodi Putin. Poslednje godine nivo odobravanja i poverenja u njega porastao je sa 46 do 62,4 odsto. U maju ove godine i u avgustu je vrhunac sa 67-68 odsto i jasno je da je to povezano prvo sa održavanjem Olimpijade. Posle njega sa velikom razlikom slede drugi političari – rekao je Abramov.

Prema njegovim rečima, pre rezultatima ovogodišnjih istraživanja Centra, Rusi su 2014. najviše bili zaokupljeni situacijom u Ukrajini, događajima oko Krima i održavanjem Olimpijade u Sočiju, prenela je agencija RIA Novosti.

Foto: AP/Tanjug

Među najvažnijim i najviše zabrinjavajućim događajima su i pad rublje, inflacija i kriza.

- Najskandaloznijim sugrađani smatraju događaje u Ukrajini. Pogoršanje odnosa sa Zapadom je na drugom mestu – kazao je Abramov.

Prema rezultatima nedeljne ankete VCIOM u decembru poverenje u Putina imalo je 62 odsto anketiranih, u Medvedeva deset a u Lavrova šest odsto.

Rusi poverenje, takođe, poklanjaju i ministru odbrane Sergeju Šojguu (četiri odsto), lideru Liberalnodemokratske partije Vladimiru Žirinovskom (pet) i lideru komunista Genadiju Zjuganovu (četiri odsto), podseća RIA Novosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ČOVEK GODINE Putin po 11. put poneo titulu u Rusiji

Izvor: Blic, 24.Dec.2014

Kao i prethodnih 11 godina, političar godine u Rusiji je šef ruske države Vladimir Putin, za kojeg je u anketi Ruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM) glasao 71 odsto anketiranih...Kako je saopštio predsednik uprave VCIOM Konstantin Abramov, na drugom mestu je šef ruske diplomatije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.