O ovome bruji ceo svet (FOTO)

Izvor: Mondo, 10.Jun.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O ovome "bruji" ceo svet (FOTO)

Na Samitu G7 u Kvebeku zabeležen je trenutak važnog razgovora svetskih lidera, ali...

Foto: Jesco Denzel/German Federal Government via AP

... na četiri različite fotografije, snimljene skoro istovremeno iz različitih uglova, vidi se drugačiji "odnos snaga" među akterima i više verzija jedne iste scene.

Tako, na fotografiji objavljenoj na nalogu nemačke kancelarke Angele Merkel na Instagramu, ona dominira okružena sagovornicima - u pokušaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da reši razlike u stavovima - u stojećem stavu i ruku odlučno oslonjenih o sto, a pogleda uprtog u američkog predsednika Donalda Trampa, koji sedi sa druge strane stola i nemo gleda u nju.

Ova fotografija izazvala je mnogobrojne komentare, a neke korisnike društvenih mreža Merkel je podsetila na učiteljicu koja kori nevaljalog učenika - Trampa.

Inače upitana tokom samita o odnosima sa Trampom, Merkel je rekla da se njih dvoje ne slažu uvek, ali da mogu da razgovaraju jedno s drugim, te da "održavaju veoma otvorene i direktne odnose".

Istovremeno, na Trampovom Twitter nalogu može se videti fotografija iste scene, na kojoj je, međutim, u prvom planu on, kako se iz sedećeg stava obraća liderima oko sebe čiji su pogledi usmereni na njega.

U međuvremenu, na nalogu francuskog predsednika Emanuela Makrona na istoj društvenoj mreži objavljena je fotografija snimljena u gotovo istom trenutku, ali iz drugog ugla, a na njoj je "u glavnoj ulozi" Makron dok, gestikulirajući, govori pored Merkelove.

Twitter Embed Code

#G7Charlevoix, deuxième jour : une nouvelle étape est franchie.

Après une longue journée de travail et de dialogue très direct, nous recherchons activement un accord ambitieux. pic.twitter.com/tBy2ZUg2v8

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) June 9, 2018

#G7Charlevoix, deuxième jour : une nouvelle étape est franchie. Après une longue journée de travail et de dialogue très direct, nous recherchons activement un accord ambitieux. pic.twitter.com/tBy2ZUg2v8— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) June 9, 2018

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.