Izvor: Blic, 02.Apr.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nudizmom protiv preranog seksa

Novi, opušteniji i prirodniji pristup nudizmu mogao bi da bude rešenje za smanjivanje broja trudnoći među tinejdžerkama - tvrdi rukovodstvo Britanske asocijacije naturista(BAN), organizacije koja okuplja više od pet miliona ljubitelja sunčanja i kupanja bez "krpica".



Poklonici ove vrste "golog društvenog okupljanja", koje obuhvata boravak u prirodi, na suncu i u vodi celih porodica i prijatelja, tvrde da "lažni moral koji nudizam smatra egzibicionizmom iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nema prirodnijeg stanja ljudskog tela od golotinje, može samo da poveća već zabrinjavajući broj majki-tinejdžerki".

S tim u vezi, predsednik Britanske naturističke asocijacije Endrju Velč podsetio je u izjavi za londonski list "San" da Velika Britanija ima najveći broj trudnica-tinejdžerki u Evropi i da "zemlje u kojima je nudizam razvijen i gde populacija u golotinji na plažama i u klubovima samo članove ne vide ništa neobično, imaju najmanju stopu trudnoće među devojčicama.

"Svako ko u nudizmu vidi nešto loše i protivi mu se iz lažne moralne čistote treba da stane pred stotine trudnih britanskih devojčica i objasni im kako to da u Danskoj, Holandiji, Nemačkoj i nekim drugim zemljama, u kojima devojčice i dečaci od malih nogu s roditeljima upražnjavaju nudizam, postoji zanemarljiv broj tinejdžerki-trudnica", izjavio je Velč.

On je takođe podsetio da gomile Britanaca i danas dojenje na javnom mestu smatraju "sramnim i prljavim" i da ih, tvrde oni, "takva navika mladih majki dovodi do besa" pa čak povlače paralelu između "odnosa Britanaca prema telu i broja ljudi koji pate od - poremećaj u ishrani"...

"Vlade, zvaničnici, osobe od autoriteta, javne ličnosti i svi koji nudizam prihvataju u njegovom prirodnom obliku, koji predviđa stroga pravila ponašanja poklonika, treba da prihvate istinu da je ljudsko telo nešto čega se ne treba stideti niti da je golotinja razlog za uznemirenost jer će tako celo društvo biti otvorenije prema nudizmu, kome nema ničeg erotskog ili izazivačkog, što će, u krajnjoj instanci, biti korisno za celo društvo", rečeno je u otvorenom pismu BNA britanskoj javnosti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nudizmom protiv preranog seksa

Izvor: 24sata, 02.Apr.2009

Ova organizacija okuplja više od pet miliona ljubitelja sunčanja i kupanja bez "krpica". Poklonici ove vrste "golog društvenog okupljanja", koje obuhvata boravak u prirodi, na suncu i u vodi celih porodica i prijatelja, tvrde da "lažni moral koji nudizam smatra egzibicionizmom iako nema prirodnijeg...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.