Novozelandska atrakcija: Smrvite auto tenkom

Izvor: Vesti-online.com, 29.Mar.2012, 02:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novozelandska atrakcija: Smrvite auto tenkom

Jedna novozelandska turistička agencija omogućava svojim klijentima da sednu u tenk i pregaze automobile, motocikle ili bilo koji drugi objekat koji se nađe na poligonu.

Firma "Tenkovi za sve" iz Krajstčerča ima flotu od osam tenkova i oklopnih vozila kojima je bez problema moguće smrskati prosečan porodični automobil, prenosi AFP.

"Kada sednete u tenk i smrvite nešto, mislim da se na taj način oslobađa potisnuta frustracija. Ako ste imali loš dan, ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dobar način da se rasteretite", kaže vlasnik ove kompanije Džonatan Lejhi-Niri.

Ponos ponude je "Maksimus", britanski borbeni tenk marke "centurion", težak 52 tone i sa "rols-rojsovim" V12 motorom, kojeg je australijska vojska koristila u Vijetnamu početkom sedamdesetih godina prošlog veka.

Tu je i sovjetski T-55, za koji Novozelanđani kažu da su ga "iznenađujuće lako" nabavili u Mađarskoj.

"Trgovci su imali više od sto ovakvih tenkova, a prodavali su ih kao potpuno funkcionalne. Morali smo da deaktiviramo topovsku cev da bismo mogli da ih uvezemo na Novi Zeland", kaže predstavnik kompanije "Tenkovi za sve" Metju Sendlend.

Korisnici ove neobične usluge uglavnom su muškarci, i to svih uzrasta - od tinejdžera do 80-godišnjaka koji proslavljaju rođendane. Među njima je bilo i poznatih, kao što je jedan član grupe "Smashing Pumpkins".

Jedan od mušterija je i kanadski turista Majkl Noel, kojem je mrvljenje automobila tenkom bila životna želja.

"Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na menjanje brzina i slične stvari, ali jednom kada naučite, to je neverovatna vožnja", kaže Noel.

Ekstremni sportovi su bitan izvor zarade na Novom Zelandu, jer je ova ostrvska zemlja svetski lider na ovom polju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.