Novosadska princeza futsalerkama Voše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2016, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novosadska princeza" futsalerkama Voše

Vikend u Sportskom centru "Slana bara" u Novom Sadu bio je rezervisan za ženski kadetski futsal. Turnir "Novosadska princeza" okupio je šest timova iz zemlje i okruženja, a trofej su osvojile članice domaće "Vojvodine".

Petnaestogodišnjakinje iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Mađarske subotu su provele u takmičenju po grupama, dok su u nedelju na red došli mečevi za plasman.

U veliko finale, očekivano, plasirala se "Vojvodina", čiji kvalitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << možda dovoljno ilustruje činjenica da su Novosađanke u severnoj grupi Razvojne lige Srbije trenutno prve, pošto iz sedam utakmica imaju sedam pobeda, uz gol razliku 79:0.

Ipak, u odlučujućem susretu za rivala imale su pođednako dobar Ferencvaroš, pa se, posle pola sata igre bez golova, pristupilo izvođenju šesteraca. Na kraju, znanje, koncentracija, sreća ili šta već na strani domaćih i pobeda – 6:5.

"Prezadovoljne smo, pre svega zato što smo ostvarile nova prijateljstva, a, naravno, i zato što smo uspele da osvojimo prvo mesto", kazala je Dejana Magovčević, kapiten ŽFK "Vojvodina".

" Kao svaka ekipa kada izađe na teren, i mi smo želele pobedu. Nažalost, ovog puta nismo uspele, a razlozi su promašene šanse u prvom poluvremenu i, kasnije, nedovoljna koncentracija kod penala. Ja sam promašila jedan od šesteraca; to je moj teret i treba da snosim odgovornost", rekla je Katarina Buzaš iz ŽFK "Ferencvaroš", inače najbolja igračica turnira:

Članice "Vojvodine" izuzetno su talentovane i vredno treniraju, a iskustvo koje stiču na ovakvim turnirima od neprocenjivog je značaja.

"Ovo je jedna od najtalentovanijih generacija našeg kluba. Osvajanjem ovog turnira devojke su potvrdile prošlonedeljni uspeh, kada su bile najbolje na sličnom takmičenju u Crnoj Gori. U njih se mnogo ulaže i od njih se mnogo očekuje u bliskoj budućnosti Ženskog fudbalskog kluba Vojvodina', istakao je Nemanja Savić, trener ŽFK "Vojvodina".

U borbi za peto mesto "Breznica" iz Pljevalja savladala je "Čelik" iz Zenice 5:3, dok su članice zagrebačkog "Agrama" do trećeg mesta došle ubedljivo pobedivši "Sremice" iz Sremske Mitrovice 6:0.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.