Novogodišnje radionice za decu u Vrbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnje radionice za decu u Vrbasu

U susret praznicima mališani iz svih predškolskih ustanova i nižih razreda osnovnih škola Vrbasa učestvuju u kreativnim novogodišnjim radionicama. Tridesetak članica Kulturno umetničkog društva "Karolj Sirmai" zajedno sa vaspitačicama i učiteljicama, pomažu deci oko izrade tradicionalnih ukrasa i čestitiki, sa božićnim i novogodišnjim motivima.

Radionice se održavaju u Gradskom muzeju Vrbasa a u susret praznicima najmlađi se kroz izradu ukrasa uče da nije važna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << materijalna vrednost poklona koliko ljubav, pažnja i originalnost.

"Gledamo da se uradi mala jelkica, čestitka za Božić ili Novu godinu sa ukrasima koje radimo. Isto tako ima kada napravimo i ukrase sa sastavljanjem od više delova, to su već za starije, a uglavnom, predškolska deca, oni prave čestitke, Deda Mraza, glavu Deda Mraza i uglavnom šta je prilagođeno za njih da bi mogli oni to da urade", kaže organizatorka radionica, Marija Paroci.

Praznične radionice u Vrbasu otvorene su i za sve zainteresovane građane, a u Gradskom muzeju u toku je humanitarna izložba sa više stotina ručno izrađenih novogodišnjih ukrasa, članica Kulturno umetničkog društva "Karolj Sirmai" iz Vrbasa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.