Izvor: B92, 25.Mar.2009, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarke optužene za špijunažu

Vašington -- Dve američke novinarke koje su prošle nedelje uhapšene u Severnoj Koreji, kako izgleda, optužene su za špijunažu, saopštio je Stejt department.

"Obavešteni smo o optužbama... Severna Koreja nas je uverila da će se prema pritvorenicama dobro ophoditi", rekao je portparol Stejt departmenta Robert Vud.

SAD, koje nemaju diplomatske veze sa Severnom Korejom, pokušavaju da reše slučaj dveju novinarki koje su vlasti te zemlje uhapsile prošle nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na granici sa Kinom i prebacile, prema izveštajima južnokorejskih medija, u prestonicu Pjongjang na ispitivanje.

Isti mediji navode da se radi o dvema novinarkama koje se trenutno nalaze u kući u predgrađu Pjongjanga, gde ih pripadnici severnokorejske obaveštajne službe ispituju.

One su uhapšene kada su ušle na teritoriju Severne Koreje preko reke Tumen, koja na istoku tu zemlju graniči sa Kinom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.