Novinarka Džeruzalem posta: Predsednica Hrvatske nije spominjala Vladu BiH

Izvor: RTS, 31.Jul.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarka Džeruzalem posta: Predsednica Hrvatske nije spominjala Vladu BiH

Grir Fej Kešman, novinarka "Džeruzalem posta" objasnila je da je interpretirala izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grbar Kitarović o BiH, koja je naišla na brojne oštre reakcije u toj zemlji.
Novinarka Džeruzalem posta rekla je da je predsednica Hrvatske nije govorila o Iranu.

"Spomenula je Iran samo jednom, i to isključivo u kontekstu migranata koji se pretvaraju da su izbeglice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i koji su u nekim slučajevima povezani s kriminalnim elementima", navela je Fej Kešmanova.
Kešmanova je rekla za regionalnu televiziju N1 Kitarovićeva nije spominjala vladu BiH, a njena izjava o povezanosti Irana i terorista odnosila se samo na neke od migranata koji su dospeli u Bosnu i Hercegovinu.
Izraelski list je ranije objavio da se Kolinda Grabar Kitarović, koja boravi u trodnevnoj poseti Izraelu, u razgovoru s predsednikom Izraela Reuvenom Rivlinom osvrnula na pitanje migranata i rekla da je BiH nestabilna zemlja koju sada kontroliše militantni islam.
Pisanje Džeruzalem posta demantovala je i hrvatska predsednica.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.