Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protesti Žutih prsluka širom Francuske

Pripadnici francuskog pokreta "Žuti prsluci" ponovo su protestovali danas, na godišnjicu nastanka svog pokreta za ekonomsku pravdu, i dan posle sukoba u Parizu s policijom.

Desetine demonstranata okupile su se danas nakratko ispred pariskog tržnog centra Galri Lafajet, gde su kritikovali potrošačku kulturu.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Kristof Kastaner osudio je jučerašnje nasilje i naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je policija u Parizu uhapsila 173 osobe.

Vlasti su saopštile da je juče širom Francuske protestovalo oko 28.000 ljudi, od kojih je u Parizu bilo 4.700, dok aktivisti navode da je na ulicama bilo 44.000 ljudi.

Stotine hiljada ljudi blokirale su 17. novembra 2018. puteve širom zemlje, protestujući zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo. Protesti koji su nastavljeni narednih meseci postali su izraz nezavodoljstva građana politikama predsednika Emanuela Makrona, za koje tvrde da idu u prilog bogatima i velikim kompanijama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi protesti Žutih prsluka širom Francuske

Izvor: Danas, 17.Nov.2019

Pripadnici francuskog pokreta "Žuti prsluci" ponovo su protestovali danas, na godišnjicu nastanka svog pokreta za ekonomsku pravdu, i dan posle sukoba u Parizu s policijom. Članak Novi protesti Žutih prsluka širom Francuske se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.