Novi pretresi na Zapadnoj obali; Privedeno preko 100 ljudi

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 15:00

Novi pretresi na Zapadnoj obali; Privedeno preko 100 ljudi

Izraelske odbrambene snage izvršile su pretrese u izbegličkom kampu Nur al-Šams, kao i u kućama u obližnjem gradu Tulkarm na Zapadnoj obali.

Tom prilikom priveli su stotine ljudi koji se sumnjiče za militantne aktivnosti, saopštila je vojska Izraela.

"Snage IDF nastavljaju da deluju zajedno s drugim izraelskim bezbednosnim snagama, u širokoj divizijskoj operaciji suzbijanja terorizma u izbegličkom kampu Nur al-Šams u Menašeu", dodato je u saopštenju IDF. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema rečima stanovnika Tulkarma, izraelske trupe privele su najmanje 120 osoba i srušile tri kuće, među kojima jedna navodno pripada Tulkarskim brigadama, koja je deo militantne palestinske grupe Fatah.

Tulkarske brigade saopštile su da je došlo do razmene vatre s izraelskim snagama, dok IDF tvrdi da je ta vojska uništila nekoliko militantnih infrastruktura i identifikovala oružje korišćeno od strane brigada, prenosi Rojters.

Stotine Palestinaca na Zapadnoj obali ubijeno je u sukobima s izraelskom vojskom i doseljenicima, uz veliki broj uhapšenih od početka sukoba Izraela i Hamasa 7. oktobra prethodne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.