Novi predsednik Paragvaja položio zakletvu

Izvor: N1 televizija, 15.Avg.2018, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi predsednik Paragvaja položio zakletvu

Mario Abdo Benites, rođak diktatora Alfreda Stresnera, koji je vladao u Paragvaju od 1954. do 1989. godine, položio je zakletvu za predsednika.

Inauguraciji su prisustvovali brojni predsednici regiona, među kojima iz Argentine Maurisio Makri, Brazila Mišel Temer, Urugvaja Tabare Vaskes, Bolivije Evo Morales i Kolumbije Ivan Duke.

Benites (46), koji je školovan u SAD i koji je bio preduzetnik, član je desničaske stranke, koja vlada u Paragvaju od 1947. godine, osim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u periodu od 2008. do 2013.godine.

Novi predsednik je nasledio Orasija Karteza, iz iste stranke. Benites se kao poslanik protivio promeni Ustava kojim bi Kartez mogao da se ponovo kandiduje za predsednika.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Predsednik Paragvaja Mario Abdo Benites položio zakletvu

Izvor: Blic, 15.Avg.2018

Mario Abdo Benites preuzeo je danas dužnost novog predsednika Paragvaja, zamenivši Orasija Kartesa, koji je, kako primećuje agencija AP, napustio ceremoniju inauguracije pre završetka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.