Izvor: B92, 10.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi požar u ruskim bolnicama

Moskva -- Devet osoba je poginulo, a 16 povređeno u noćašnjem požaru u psihijatrijskom internatu u zapadnom Sibiru.

U Tverskoj oblasti je iz psihijatrijske bolnice uspešno evakuisano 300 pacijenata, a uzrok požara je za sada nepoznat. Kemerovsko odeljenje Ministarstva za vanredne situacije saopštilo je da je 16 osoba hospitalizovano, od kojih su dve u veoma teškom stanju.

U trenutku požara, u internatu su bili 223 pacijenta i sedam osoba iz bolničkog personala. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nepovređeni pacijenti smešteni su u obližnje bolnice.

Portparol lokalne administracije Sergej Čeremnov izjavio je da postoji sumnja da je požar podmetnut. U zgradi je urađena kapitalna rekonstrukcija, sa automatskom protivpožarnom signalizacijoma, svi elektrokablovi su provereni, naveo je on.

Pres-služba Sibirskog regionalnog centra Ministarstva za vanredne situacije saopštila je da su vatrogasci pozvani tek sat i po posle izbijanja požara i da se istražuje zašto se toliko kasnilo.

Kada su na mesto nesreće stigli vatrogasci, požar je već zahvatio 600 kvadratnih metara zgrade i 1.200 kvadrata krova.

Juče je u požaru u moskovskoj klinici za lečenje bolesti zavisnosti poginulo 45 žena, a pretpostavlja se da ga je podmetnula pacijentkinja kako bi se osvetila lekarima što su odbili da joj daju narkotik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.