Novi nasilni protesti u Francuskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Mar.2023, 18:57

Novi nasilni protesti u Francuskoj

Francuska policija ponovo se sukobila sa demonstrantima u subotu dok su aktivisti pokušavali da zaustave izgradnju rezervoara na jugozapadu, što je posljednji u nizu nasilnih sukoba dok socijalne tenzije izbijaju širom zemlje. Scene nasilja u Sainte-Solineu u zapadnoj Francuskoj uslijedile su nakon višednevnih nasilnih protesta širom zemlje zbog penzione reforme predsjednika Emmanuela Macrona koji su doveli do otkazivanja posjete britanskog kralja Charlesa III. Protestni pokret protiv...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Novi nasilni protesti u Francuskoj, ovaj put ne zbog penzione reforme (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2023

PARIZ - Francuske snage bezbjednosti ponovo su se danas sukobile sa demonstrantima dok su aktivisti pokušavali da zaustave izgradnju rezervoara za poljoprivrednu industriju na jugozapadu zemlje, javio je AFP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.