Izvor: Glas javnosti, Beta, 22.Jul.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napadi talibana

KABUL - Dve grupe talibana su juče izvele samoubilačke napade na državne zgrade u gradu Gardesu, i u vojnoj bazi u Džalalabadu na istoku Avganistana, od čega su poginula četiri policajca i osam napadača, saopštile su vlasti. U Gardesu, glavnom gradu pokrajine Pakita, šest napadača-samoubica, od kojih su neki nosili oružje, pokušalo je da prodre u nekoliko državnih zgrada, rekao je portparol lokalne vlade. Jedan od napadača je detonirao skriveni eksploziv ispred lokalne kancelarije Državne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bezbednosti, a poginula su i tri agenata tajne službe. Druge napadače je ubila policija.

U Džalalabadu, glavnom gradu provincije Nangarhar, policija je ubila dva napadača-samoubice koji su pokušali da uđu na aerodrom gde je vojna baza međunarodnih i avganistanskih snaga, rekao je portparol pokrajinske vlade. Prema bolničkim izvorima, u toj razmeni vatre poginuo je i jedan policajac.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.