Novi napadi Izraela: Udaraju na dve ćelije Hezbolaha

Izvor: B92, 23.Okt.2023, 20:44

Novi napadi Izraela: Udaraju na dve ćelije Hezbolaha

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su danas izvele napade bespilotnim letelicama na još dve ćelije militantne grupe Hezbolah u južnom Libanu.

U ćelijama su navodno pripremani napadi na sever Izraela.

Iz IDF-a navode da je jedna ćelija planirala raketni napad u oblasti planine Dov, a druga u blizini zajednice Matat na severu Izraela, prenosi Tajms of Izrael.

Dodaje se da je izraelska vojska područje gde su se nalazile ćelije granatirala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << artiljerijom. IDF je ranije saopštio da je izveo napad na ćelije Hezbolaha duž granice sa Libanom, koje su se pripremale da ispale protivtenkovske rakete.

Izraelska vojska je navela da je uništila lanser protivtenkovskih raketa, kao i osmatračnice Hezbolaha.

Od početka sukoba Izraela i palestinske militantne grupe Hamas 7. oktobra, Hezbolah iz Libana ispaljuje rakete na naselja i punktove izraelske vojske duž severne granice, dok izraelska vojska uzvraća vazdušnim udarima na položaje libanske militantne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IZRAEL ŽESTOKO UDARIO NA HEZBOLAH! Gori južni Liban, izvršeni snažni vazdušni napadi

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2023, 19:28

S druge strane, Hamas nastavlja sa raketnim napadima iz Pojasa Gaze..Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su u poslednjih nekoliko sati izvele vazdušne napade na tri terorističke ćelije i položaj Hezbolaha u južnom Libanu...Prema IDF-u, vojni dron pogodio je terorističke ćelije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.