Izvor: RTS, 18.Maj.2021, 06:50

Novi napad na Izrael, pogođeni obdanište i fabrika u Sderotu

Palestinci iz Pojasa Gaze ponovo su raketirali Izrael, saopštila je izraelska vojska. U Gazi je ubijen jedan od vođa islamista. Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće četvrtu sednicu posvećenu izraelsko-palestinskom sukobu.
Izraelsko-palestinski sukobi ušli su u deveti dan. Tenzije na Bliskom istoku se ne smiruju.

Sirene za vazdušnu uzbunu oglasile su se u gradu Sderotu i područjima povezanim sa Pojasom Gaze, prenosi Tas. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Izraelski radio Kan navodi da su pogođeni obdanište i fabrika u Sderotu, ali da nema izveštaja da je bilo žrtava.
Razmena raketne paljbe između Izraela i Hamasa počela je 10. maja kod džamije Al Aksa na Hramovnoj gori u Istočnom Jerusalimu.
Prema poslednjim podacima, u razmeni raketne paljbe koja traje od 10. maja poginulo je deset Izraelaca i više od 220 Palestinaca.
Američki predsednik Džozef Bajden je, u razgovoru sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom, rekao da podržava prekid vatre u borbi između "Izraela i palestinskih militanata", saopštila je Bela kuća.  
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće četvrtu sednicu posevećenu izraelsko-palestinskom sukobu za proteklih nedelju dana, saopštila je misija Norveške pri UN.
Pored Norveške, održavanje sednice su inicirali Kina i Tunis.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SUKOB NE JENJAVA! NAPETOST SAMO RASTE: Novi napad na Izrael, pogođeni obdanište i fabrika u Sderotu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021

Izraelsko-palestinski sukobi ušli su u deveti dan. Tenzije na Bliskom istoku se ne smiruju...Palestinci iz Pojasa Gaze ponovo su raketirali sever Izraela, saopštila je izraelska vojska. Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće četvrtu sednicu posevećenu izraelsko-palestinskom sukobu...Sirene...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.