Izvor: B92, 22.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi načelnik izraelske vojske

Jerusalim -- Izraelski lideri izabrali su novog načelnika generalštaba vojske, javljaju izraelski mediji.

Za novog načelnika vojske izabran je general u penziji Gabi Aškenazi. Njegovo imenovanje treba zvanično da potvrdi premijer Ehud Olmert. On bi na tom mestu trebalo da zameni generala Dena Haluca, koji je prošle nedelje podneo ostavku zbog kritika povodom prošlogodišnjeg sukoba sa Hezbolahom u Libanu.

List "Jediot ahronot" danas je preneo da bi Olmert mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas da objavi ko će biti novi šef generalštaba, ali je portparolka izraelskog premijera demantovala tu informaciju, dodajući da on još nije doneo konačnu odluku.

Izbor novog komandanta vojske najavio je ministar odbrane Izraela Amir Perec, posle konsultacija sa premijerom.

Izraelski mediji su, takođe, preneli da je drugi kandidat za to mesto, general Moše Kaplinski, obavestio premijera da se povlači iz trke.

Haluc se našao na meti kritike zbog neuspeha u ratu u Libanu. Njegova ostavka je indirektni udarac premijeru Ehudu Olmertu, koji je takođe kritikovan zbog rata u Libanu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.