Novi maskr ISIS-a: 81 žrtva, ranjeno više od 230!

Izvor: Mondo, 23.Jul.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi maskr ISIS-a: 81 žrtva, ranjeno više od 230!

Teroristička "Islamska država" preuzela je odgovornost za današnji napad bombaša samoubice na veliku grupu demonstranata u Kabulu, pripadnika manjinskih Hazara u Avganistanu, u kojem je ubijena najmanje 81 osoba i ranjena 231.

Rojters prenosi da je saopštenje Islamske države objavila njena novinska agencija Amak, a podatke o žrtvama zvaničnik avganistanskog Ministarstva zdravlja Mohamad Ismail Kavusi koji je naveo da su mrtvi i ranjeni odvedeni u lokalne bolnice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Agencija navodi da se na fotografijama, koje su objavljene na društvenim medijima, vide tela na mestu eksplozije, nedaleko od mesta gde je hiljade ljudi protestovalo zbog trase planiranog dalekovoda, vrednog više miliona dolara.

Komandant američkih vojnih snaga u Avganistanu Džon Nikolson osudio je bombaški napad na protestu u avganistanskoj prestonici. Nikolson je izrazio saušeće porodicama nastradalih i rekao da SAD "oštro osuđuju postupke neprijatelja mira u Avganistanu.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Prema njegovim rečima, "Amerika nastavlja da podržava svoje avganistanske partnere i vladu nacionalnog jedinstva".

Pogledajte stravičan snimak novog napada ISIS-a!

SAD rasporedile su najmanje 9.800 vojnika u Avganistanu koje sarađuju sa avganistanskim snagama u borbi protiv talibana, ID i drugih pobunjeničkih grupa. Poslednji samoubilački napad u Kabulu dogodio se 30. juna, a meta je bio policijski konvoj.

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI:



Izvor: youtube



Izvor: Youtube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad Islamske države u Kabulu

Izvor: VOA, 23.Jul.2016

Teroristička Islamska država preuzela je odgovornost za bombaški napad u Kabulu u kojem je poginul najmanje 80 ljudi, dok su stotine ranjene. U obaveštenju na vebsajtu povezanom sa Islamskom državom navodi se da je napad upozorenje etničkoj grupi Hazara, čiji su pripadnici većinom šiiti, i...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.