Novi lek protiv autizma

Izvor: Vostok.rs, 29.Apr.2012, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi lek protiv autizma

29.04.2012. - Naučnici sa Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje i iz farmaceutske kompanije Pfizer testirali su na miševima novo sredstvo koje pomaže kod ublažavanja nekih simptoma autizma kao što su komunikacijski problemi i navika da se neke radnje ponavljaju više puta.

Prema rečima jednog od autora istraživanja Džil Silvermen, posle injekcije preparata zvanog GRN-529 kod miševa su nestale opsesivne navike: stalno umivanje i skakanje. Osim toga, jedinke koje su ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << delovale kao asocijalne počele su da komuniciraju s drugim miševima.

Članak o testiranju GRN-529 na miševima objavljen je u časopisu Science Translational Medicine.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.