Izvor: Blic, 24.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi 'kratki spojevi' između Mesića i Vlade

Novi 'kratki spojevi' između Mesića i Vlade

ZAGREB Svako malo hrvatska javnost sazna za neki novi 'kratki spoj' na liniji Predsednički dvori-Banski dvori (sedište Vlade). Tako se saznalo da je ministar odbrane Jozo Radoš (HSLS) prošlog petka u Ankoni potpisao sporazum o vojnoj saradnji između Hrvatske i Italije, a da pre toga nije čak ni obavestio šefa države Mesića, koji je prema važećem Ustavu vrhovni komandant hrvatskih oružanih snaga. Novi je ministar ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << našao za potrebno da od Račanove vlade zatraži da mu potvrdi ranije ovlašćenje za potpisivanje sporazuma o vojnoj saradnji, što je ona 18. maja ove godine i učinila. Na pitanje novinara, ka- ko se to moglo dogoditi, iz ministarstva odbrane odgovorili su da je ministar imao na raspolaganju odobrenje bivšeg šefa države Franje Tuđmana!

Nije to prvi slučaj 'kratkog spoja' između Mesića i Radoša. I neki drugi postupci novog ministra odbrane (pri- sustvovanje komemoraciji u Blajburgu, polaganje venca na grob bivšeg ministra odbrane Gojka Šuška) izazivaju negodovanje u javnosti. M.B.

Izraelska armija odlazi iz okupirane zone

Haos u Libanu Novi 'kratki spojevi' između Mesića i Vlade

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.