Izvor: RuskaRec.ru, 21.Maj.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi klip grupe „Bi-2“ pregledan milion puta za jedan dan

Po rečima ruskih muzičara, to je najvažnija kompozicija budućeg albuma. Rad na „Pilotu“ je trajao duže od godinu dana. Frontmen grupe Ljova izneo je svoje utiske o stvaranju ove pesme: „Odavno sam stvorio tu kompoziciju, ali svaka pesma i svaka reč ima svoje vreme. Jedom za vreme dugog noćnog leta nisam mogao da zaspim. Gledao sam kroz prozor iz aviona u crno tamno nebo i pitao se šta osećaju oboreni piloti kada padaju na zemlju i o čemu razmišljaju. Gde je granica između „tačne >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << računice“ i izdaje, između junaštva i gluposti, duga i očajanja...“
U klipu je Ljova prikazan u liku pilota čiji vojni avion se srušio. „Vidim one koji su ’naručili veselje’, ali telo se teško pokorava naredbama. Svira muzika nepodnošljivo glasno i u valceru se kovitla užarena parčad“, kaže pesma.
Oboreni pilot u pesmi razmišlja o tome zašto se baš njemu desila katastrofa i sagledava da mu je posle pada potpuno svejedno da li je njegov posao imao nekog smisla i da li je urodio plodom.
„Parče metala je moje raspeće. Noćne zvezde su moje medalje. Ja sam oboreni pilot i svi su mi se smučili!“

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.