Novi festival u Nišu po ugledu na svetske metropole

Izvor: Megafon.co, 26.Dec.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi festival u Nišu po ugledu na svetske metropole

Ukrašene drvene tezge i kućice sa proizvodima niških umetnika i privrednika kao što su – slike, grafike, ukrasi, igračke, unikatni radovi, suveniri, knjige, liciderska srca, topli napici, kuvano vino, pecivo… ove 2018. godine prvi put će na taj način doneti praznični duh u Niš od 29.12.2018. do 01.01.2019. na Trgu Stevana Sremca.
Udruženje „Fabrika umetnika“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Niš organizuje prvi novogodišnji festival „Niš u srcu – Ulica otvorenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << srca“. Ideja je da se građanima Niša i turistima, kojih je sve više za vreme novogodišnjih praznika u gradu, grad na Nišavi predstavi na zanimljiv i drugačiji način.
“U prodajno – izložbenom delu, koji će biti organizovan u ukrašenim drvenim tezgama i kućicama, učestvovaće niški umetnici i privrednici čija se delatnost  uklapa u koncept manifestacije. Izlagači neće plaćati naknadu za korišćenje prodajnih punktova, već će biti u obavezi da 20% prihoda od prodaje na festivalu doniraju u fond za nabavku nove opreme za Srednju umetničku školu iz Niša”, kažu organizatori.
Prateći program festivala biće prvenstveno namenjen deci i mladima. Osim dečijih predstava, muzičkog programa za mlade, animatora i punktova za fotografisanje sa Deda Mrazom i vilenjacima, biće organizovana i dva punkta sa optičkim iluzijama kakvih do sada nije bilo u Nišu.
“Prvog dana Nove godine organizujemo Ulicu otvorenog srca sa namerom da ova manifestacija postane tradicionalna i u Nišu.  Iz programa za ovaj dan izdvajamo “Karneval princeza i junaka” za najmlađe, koji će se takođe prvi put organizovati u našem gradu.”
Cilj organizatora je da, osim zabave, na festivalu predstave niške umetnike, ali i da prikupljanjem sredstava pomognu mladim umetnicima Srednje umetničke škole da unaprede svoje veštine i znanje.
Trg Stevana Sremca – Foto – Saša Đorđević

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.