Izvor: Blic, 26.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi cunami preti Sumatri

Novi cunami preti Sumatri

Dve godine nakon što je razorni cunami u Indijskom okeanu opustošio azijsku obalu, preživeli i njihovi sunarodnici obišli su u ponedeljak masovne grobnice, zapalili sveće na plažama i uz zvona hramova obeležili taj tragični događaj iz 2004, kada je razorni talas usmrtio oko 230.000 ljudi.

Naučnici danas kažu da će isti rased na dnu okeana da se ponovo pocepa u naredne dve decenije i da će ogroman talas zapljusnuti gusto naseljenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oblast Sumatre. 'Celokupno ovo područje obeleženo crvenim nestaće sa lica zemlje', ističe Fauzi Bahar. Ovaj gradić na niskoj nadmorskoj visini, sa 900.000 stanovnika, počeo je da pravi mapu puteva za evakuaciju, ali se vlasti plaše da će 60.000 ljudi izgubiti život jer neće biti brži od talasa.

CDC/JS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.