Situacija u Vojvodini i dalje nesigurna, Novi Sad na korak od uvođenja vanredne situacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020, 15:10

Situacija u Vojvodini i dalje nesigurna, Novi Sad na korak od uvođenja vanredne situacije

Situacija u Vojvodini i dalje je nesigurna, ali će biti pod kontrolom sve dok ne budemo imali duplo veći broj zaraženih od trenutnog , izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković. Novi Sad je na korak od uvođenja vanredne situacije, upozorio je gradonačelnik, Miloš Vučević i još jednom apelovao na sugrađane da poštuju sve uvedene mere.

Poslednji podaci u Vojvodini, prema kojima je hiljadu i dvanaest građana obolelo od Kovida-19, upalili su crveni alarm, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upozorio je pokrajinski sekretar, Zoran Gojković. Gotovo da nema grada u kojem nisu registrovani novi slučajevi inficiranih, a najviše ih je u Južnobačkom okrugu, njih 600.

"Možemo reći da je situacija u Vojvodini i dalje nesigurna, ali je još uvek pod kontrolom. Pod kontrolom je sve do trenutka dok ne budemo imali duplo veći broj zaraženih jer to je onda ozbiljan udar na zdravstveni sistem”, kaže Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Zdravstveni sistem u pokrajini je poslednjih dana naglo opterećen, što je bio razlog otvaranja trećeg Kovid-centra, nedavno rekonstruisanih klinika za neurohirurgiju, vaskularnu hirurgiju i za anesteziju i intenzivno lečenje, a spremna je i Klinika za abdominalnu hirurgiju.

"U slučaju potrebe ćemo aktivirati pet opštih bolnica. To su bolnice u Vršcu, bolnica u Vrbasu, Opšta bolnica Subotica, Opšta bolnica Sombor i Opšta bolnica Sremska Mitrovica", kaže prof. dr Zoran Gojković.

Ugostiteljski objekti radiće skraćeno, od 6 do 23 sata

Novi Sad, kao najugroženiji u ovom trenutku, sa 469 aktivnih slučajeva, od sutra uvodi dodatne mere za suzbijanje širenja virusa. Ugostiteljski objekti radiće skraćeno, od 6 do 23 sata, sve proslave u zatvorenom prostoru za više od 50 osoba biće zabranjene, u tržnim centrima i trgovinama, kao i u vrtićima biće pojačane preventivne mere.

"Ovo je naš poslednji pokušaj da izbegnemo vanrednu situaciju u gradu i da probamo da sačuvamo što više ekonomiju grada, naravno pojačavajući brigu o zdravlju građana", kaže Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Odgovarajući na pitanje koji je to broj aktivnih slučajeva u gradu da bi se uvela vanredna situacija, gradonačelnik je zabrinuto odgovorio: "Bukvalno smo na ivici, ako se nastavi ovaj trend, ako budemo prelazili preko 50 zaraženih dnevno, teško da ćemo moći da izdržimo".

Vučević je naglasio da su sve donete mere vremenski ograničene, u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije u gradu, i pod uslovom da Republička vlada ne donese odluke koje će važiti za celu državu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VANREDNE MERE U NOVOM SADU! Saopšteno čega građani moraju da se pridržavaju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020

Mere su vremenski ograničene u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije u gradu...U Novom Sadu je povećan broj obolelih od kovida-19, a gradonačelnik Miloš Vučević rekao je nakon sastanka sa Štabom za vanredne situacije da su donete određene mere, između ostalog, skraćenje radnog vremena...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.