Nove žrtve u Pakistanu

Izvor: RTS, 09.Feb.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove žrtve u Pakistanu

Najmanje 14 osoba je ubijeno na severozapadu Pakistana kada su dve granate pogodile jednu kuću tokom sukoba snaga bezbednosti i talibanskih pobunjenika.

Više od 14 ljudi, od kojih devetoro dece, ubijeno je danas na severozapadu Pakistana kada su dve minobacačke granate pogodile jednu kuću tokom okršaja snaga bezbednosti i talibanskih pobunjenika, saopštili su vojska i očevici.

Sukob je izbio kada su ekstremisti napali dva bezbednosna punkta u regionu Dara Adam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hel i ubili jednog vojnika, dok su drugog ranili. Pobunjenici su tokom napada ispalili dve minobacačke granate, koje su pogodile kuću u tom području.

Vojska je saopštila da je u napadu ubijeno najmanje 13 civila, prenela je agencija Rojters.

Meštanin Said Ur Rehman je rekao da je među poginulima devetoro dece i da su ogorčeni građani blokirali glavni put ka Pešavaru u znak protesta zbog ubistava.

Ekstremisti su u protekle dve godine pojačali dejstva u oblasti Dara Adam Hel, južno od Pešavara.

Talibanske snage koje deluju u tom području preuzele su u subotu odgovornost za pogubljenje poljskog inženjera Pjotra Stančaka, otetog u septembru. Talibani su prikazali snimak na kojem se vidi kako je Stančaku odrubljena glava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U napadu poginulo devetoro dece

Izvor: B92, 09.Feb.2009

Islambad -- 14 ljudi, od kojih devetoro dece, ubijeno je u Pakistanu kada su dve minobacačke granate pogodile jednu kuću tokom okršaja snaga bezbednosti i talibana... Sukob je izbio kada su ekstremisti napali dva bezbednosna punkta u regionu Dara Adam Hel i ubili jednog vojnika, a drugog ranili. Pobunjenici...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.