Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2016, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove žrtve u Alepu - 19 mrtvih, 120 ranjenih

Najmanje 19 civila je danas ubijeno, a 120 ranjeno kada su pobunjenici granatirali delove Alepa koji se nalaze pod kontrolom snaga sirijske vlade, saopštila je opoziciona sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Šef Opservatorije, sa sedištem u Britaniji, Rami Abdel Rahman je rekao da je među poginulima i troje dece, preneo je AFP.

Prethodno je Opservatorija objavila da je u poslednja tri dana u sukobima u Alepu, gradu na severu Sirije, ubijeno najmanje 60 >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ljudi.

Kako se navodi, poginulo je sedmoro dece i 10 žena.

Istovremeno, predsednik SAD Barak Obama je odlučio da pošalje dodatnih 250 pripadnika američkih oružanih snaga u Siriju, radi pružanja podrške lokalnim saveznicima u napredovanju protiv takozvane Islamske države, izjavio je zamenik savetnika Bele kuće za nacionalnu bezbednost Ben Rouds.

O krizi u Siriji razgovarali su i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri i izrazili punu podršku mirovnim pregovorima o Siriji u Ženevi, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Lavrov je istakao potrebu da se sirijska "umerena opozicija" povuče sa teritorija pod kontrolom ekstremista Islamske države i Nusra Fronta kao i da se ekstremistima blokiraju rute snabdevanja, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pobunjenici nemilice granatiraju Alepo: Desetine mrtvih, na stotine ranjenih

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2016

Najmanje 19 civila je ubijeno, a 120 ranjeno kada su pobunjenici granatirali delove Alepa koji se nalaze pod kontrolom snaga sirijske vlade, saopštila je opoziciona sirijska Opservatorija za ljudska prava...Šef Opservatorije, sa sedištem u Britaniji, Rami Abdel Rahman je rekao da je među poginulima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.