Izvor: B92, 20.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove žrtve ptičjeg gripa

Džakarta, Kairo -- Dve osobe, jedna u Egiptu, druga u Indoneziji, preminule juče od ptičjeg gripa.

Jedna 19 godina stara devojka umrla je u Indoneziji, čime se broj umrlih od te bolesti u toj zemlji popeo na 62, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Žena iz jednog sela u provinciji Zapadna Java umrla je posle tri dana lečenja u bolnici. Ministarstvo navodi da se devojka zarazila virusom H5N1 šest dana pre no što je prebačena u bolnicu, u direktnom kontaktu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa zaraženom živinom.

Varda Eid Ahmed, stara 27 godina, preminula je u Kairu, posle šest dana u bolnici, u koju je primljena zbog upale pluća. Portparol Ministarstva zdravlja Egipta saopštio je ranije da je gajila kokoške u svojoj kući.

U Egiptu je do sada od ptičjeg gripa umrlo 11 osoba, a u toj zemlji je trenutno osam obolelih od iste bolesti u fazi oporavka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.