Nove optužbe protiv Epstina – na svom ostrvu zlostavljao devojčice do 2018. godine

Izvor: RTS, 16.Jan.2020, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove optužbe protiv Epstina – "na svom ostrvu zlostavljao devojčice do 2018. godine"

Smrt Džefrija Epstina nije zaustavila istragu koja se vodi protiv njega zbog optužbi da je na privatnom ostrvu zlostavljao devojčice. U novim optužbama, Epstin se tereti da je devojčice, od kojih su neke imale i samo 11 godina, vodio na to ostrvo sve do 2018. godine.
Tužbu je podneo javni tužilac Devičanskih ostrva Denis Džordž, koji tvrdi da je Džefri Epstin devojčice vodio na svoje imanje, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je vodio bazu padataka o ženama i devojčicama.

"Epstin je očigledno koristio Devičanska ostrva i tu rezidenciju kako bi prikrio svoje radnje i proširio svoje aktivnosti", naveo je tužilac Džordž.
Američki finansijer i registrovani pedofil Džefri Epstin preminuo je u avgustu 2019. u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu, dok je čekao suđenje za optužbe da je u periodu od 2002. do 2005. u svoje vile na Floridi i na Menhetnu dovodio desetine maloletnica, od kojih su neke imale 14 godina, i plaćao im hiljade dolara za seks.
Da bi izbegao federalnu optužnicu, 2008. je priznao krivicu na državnom nivou, u Floridi, gde je optužen za podvođenje i korišćenje usluga osobe mlađe od 18 godina za prostituciju.
Tada je postigao nagodbu sa tužilaštvom prema kojoj je odslužio 13 meseci zatvora i platio naknadu svojim žrtvama. 
Novim optužbama Devičanska ostrva traže oduzimanje Epstinove rezidencije na ostrvu Litl sejnt Džejms, gde je došlo do navodne zloupotrebe. Takođe traži se i oduzimanje drugog Epstinovog privatnog ostrva, Grejt sejnt Džejmsa.
Vlasti na Devičanskim ostrvima su odlučile da se imovina podeli među ženama i devojčicama koje su bile Epstinove žrtve.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.