Nove eksplozije u Tjencinu

Izvor: Politika, 15.Avg.2015, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove eksplozije u Tjencinu

BEOGRAD/PEKING – Nove eksplozije potresle su danas milionski Tjencin, u Kini, gde je u eksplozijama u skladištu hemijskih proizvoda ove nedelje stradalo 104 ljudi.

Mediji su javili da se čulo sedam ili osam eksplozija, ali da se za sada ne zna njihov uzrok.

Kineska agencija Sinhua javila je da se od eksplozija ponovo razbuktala vatra i da se u vazduhu ; mogu videti crni oblaci dima.

Izdata je naredba o evakuaciji stanovništva u prečniku od tri kilometra od mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nesreće.

Kineska vlada danas je ; objavila da je prema novon bilansu u eksplozijama u skladištu hemijskih proizvoda u Tjencinu, u Kini stradalo je 85 ljudi,ali izgleda da taj broj nije konačan.

Među žrtvama je 21 vatrogasac, što je najveći broj stradalih vatrogosaca u jednoj nesreći u Kini za poslednjih 60 godina.

Članovi porodica vatrogasaca koji se vode kao nestali upali su danas na konferenciju za novinare ; kineske vlade i zatražili odgovore o sudbini njihovih najbližih. ; U noći između srede i četvrtka je u dve eksplozije, koje su se mogle videti iz svemira, ; povređeno 720 ljudi.

Kinesko ministarstvo za zaštitu prirodne okoline juče je saopštilo da su pored mesta eksplozija u lučkom gradu Tjencinu u severnoj Kini nađeni tragovi cijanida i drugih opasnih supstanci.

Koncentracija štetnih materija, koje su pronađene u dva kanalizaciona odvoda kraj mesta eksplozije, osam puta je veća od uobičajenog nivoa. U Tjencin je poslato 200 vojnika obučenih za hvatanje u koštac sa posledicama nuklearnih, bioloških i hemijskih katastrofa. Ustanovljene su 22 stanice za praćenje ekološke situacije a pet stanica kontroliše kvalitet vode.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVE EKSPLOZIJE U Tjencinu ponovo niz detonacija

Izvor: Blic, 15.Avg.2015

Nove eksplozije i požari potresli su danas kineski lučki grad Tjencin, dok je jedan od preživelih izvučen iz zapaljenog skladišta, tri dana nakon eksplozija u kojima je život izgubilo 85 ljudi...Gust dim jednog od požara koji je zahvatio nekoliko vozila dizao se do 10 metara u visinu, a pratilo...

Nastavak na Blic...

Nove eksplozije u Tjencinu

Izvor: Akter, 15.Avg.2015

Nove eksplozije potresle su danas milionski Tjencin, u Kini, gde je u eksplozijama u skladištu hemijskih proizvoda ove nedelje stradalo 85 ljudi..Mediji su javili da se čulo sedam ili osam eksplozija, ali da se za sada ne zna njihov uzrok...Kineska agencija Sinhua javila je da se od eksplozija ponovo...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.