Izvor: B92, 05.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova žrtva ptičjeg gripa

Džakarta -- Jedna tridesetogodišnja Indonežanka preminula od posledica ptičjeg gripa.

Broj žrtava ptičjeg gripa u toj zemlji porastao je na 90, od 111 registrovanih slučajeva oboljevanja. Neimenovana žena je iz grada Tangerang, u provinciji Banten, ali se još ne zna da li je bila u dodiru sa živinom koja je iznenada uginula u njenom susedstvu, izjavio je Rojtersu jedan zvaničnik lokalnog Ministarstva zdravlja.

U istom mestu preminula je i jedna petogodišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << devojčica, pre dve nedelje, pošto je došla u kontakt sa iznenada uginulom komšijskom živinom.

Prema statistikama Svetske zdravstvene organizacije, od ptičjeg gripa je do 17. oktobra obolela 331 osoba u 12 zemalja, a 203 su preminule od 2003.

Najviše obolelih i preminulih je u Indoneziji, Vijetnamu i Tajlandu, a pogođeni su i Azerbejdžan, Kambodža, Kina, Džibuti, Egipat, Irak, Laos, Nigerija i Turska.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.