Identifikovan osumnjičeni za masovnu pucnjavu u Virdžiniji

Izvor: VOA, 01.Jun.2019, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovan osumnjičeni za masovnu pucnjavu u Virdžiniji

Osumnjičeni za ubistvo 12 osoba u zgradi opštine u Virdžinija Biču identifikovan je kao Dvejn Kredok, dugogodišnji radnik gradske komunalne službe. Šef policije Virdžinija Biča, Džejms Servera, izjavio je na konferenciji za novinare u subotu ujutru da je napadač bio razočarani i nezadovoljni radnik, a policija ga je ubila posle dužeg okršaja. Servera kaže da policija još nije utvrdila motiv za napad. Na konferenciji za novinare, vlasti su se koncentrisale na žrtve. Čitana su njihova imena a fotografije ubijenih projektovane na ekranu, zajedno sa biografskim podacima.  Gradski menadžer Dejv Hensen izjavio je da su sve žrtve osim jedne bile zaposlene u opštini dok je jedan radio pod ugovorom. Hensen je rekao da je godinama radio sa mnogim žrtvama i da su one ostavile "prazninu koja nikada neće biti popunjena". Napadač je otvorio vatru i počeo da nasumice puca u radnike unutar zgrade za komunalne operacije u opštinskom kompleksu Virdžinija Biča.  Kako je u petak uveče saopštio šef policje, među ranjenima je jedan policajac. Napadač je koristio pištolj kalibra .45 sa prigušivačem i dodatkom za brzo punjenje. Policija smatra da je delovao sam. Servera je dodao da je broj žrtava mogao da bude još veći da policija nije brzo reagovala. "Ovo je najteži dan u istoriji Virdžinija Biča", izjavio je na istoj konferenciji za medije gradonačelnik Bobi Dajer. "Žrtve su naši prijatelji, kolege, susedi...". Bela kuća je saopštila da je predsednik Tramp obavešten o pucnjavi i da prati situaciju. Guverner Virdžinije Ralf Nortam otputovao je za Virdžiniju Bič kako bi ponudio lokalnoj zajednici punu podršku državnih vlasti. “Ovo je neshvatljivo, besmisleno nasilje", saopštio je. Senator iz Virdžinije Mark Vorner izjavio je: "Užasnut sam time što se dogodilo u Virdžinija Biču." Senator Tim Kejn na Tviteru je izrazio saučešće svima pogođenim ovom tragedijom.  Kejn je takođe poručio da će u Kongresu nastaviti da se zalaže za zakone o kontroli oružja da bi se "zaustavila pošast svakodnevnog oružanog nasilja u zemlji." Ubistva u Virdžinija Biču su najnovija na velikom spisku masovnih pucnjava u SAD. To je najsmrtonosnije masovno ubistvo od novembra, kada je napadač ubio 12 ljudi u baru u mestu Tauzend Ouks u Kaliforniji, a zatim oduzeo sebi život. U toj pucnjavi nastradao je i jedan policajac. 

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA U AMERICI: Razjareni "komunalac" UBIO 12 ljudi, dok je 4 ranio!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2019

Poslednji podaci govore da je razjareni radnik gradske službe u Virdžinija Biču, u sinoćnoj pucnjavi, ubio najmanje 12 a ranio 4 osobe...Najmanje 12 osoba je ubijeno, a četvoro ranjeno kada je napadač, nezavodoljni radnik gradske komunalne službe, pucao nasumice u zgradi opštine u Virdžinija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.