Izvor: B92, 25.Feb.2010, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova mećava na istočnoj obali SAD

Filadelfija -- Severoistočne delove SAD pogodila je još jedna jaka snežna oluja, koja je izazvala probleme u aviosaobraćaju i dovela do zatvaranja škola.

Očekuje se da bi jak vetar mogao da izazove dodatne probleme. Meteorolozi predviđaju da će mećava trajati više od 24 sata i da će pasti najmanje 20 centimetara snega. Na aerodromima u Njujorku i Filadelfiji otkazano je na stotine letova u međunarodnom i regionalnom saobraćaju.Škole ne rade ili planiraju da skrate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastavu.

Glavni razlog otkazivanja skoro petine letova na aerodromu u Filadelfiji je, prema rečima portparolke aerodroma, jak vetar koji se očekuje popodne i uveče.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenja zbog jakog vetra na većem delu istočne obale SAD, a u nekim predelima očekuju se udari vetra i do 25 metara u sekundi.

U delovima države Njujork zbog snežne oluje koja je juče donela 60 centimetara snega, oko 150.000 domaćinstava i preduzeća ostalo je bez struje, a njih oko 60.000 nije imalo električne energije ni jutros.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.