Nova eksplozija u Severnoj Irskoj

Izvor: S media, 10.Avg.2010, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova eksplozija u Severnoj Irskoj

Jedan bivši policajac ostao je nepovredjen kada je danas u Kukstaunu, gradu u Severnoj Irskoj, eksplodirala bomba postavljena ispod njegovog vozila.

Bomba se aktivirala dok se bivši policajac vozio od kuće do policijske stanice gde sada radi kao čuvar. Više od 100 stanovnika iz okolnih kuća je evakuisano, preneo je Rojters.

Ovo je treća eksplozija bombe u okrugu Tiron u poslednjih sedam dana, a sumnja se da iza njega stoje odmetnuti pripadnici frakcije Irske republikanske >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << armije (IRA), koji se protive mirovnom procesu.

Mirovnim sporazumom iz 1998. okončano je nasilje koje je trajalo tri decenije izmedju pretežno katoličkih grupa koje žele ujedinjenu Irsku i protestanatskih unionista koji žele da Severna Irska ostane deo Velike Britanije.

Disidentske grupe su, medjutim, u poslednje vreme izvele više napada, na čijom meti je većinom policija.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Treća eksplozija u Severnoj Irskoj u poslednjih nedelju dana

Izvor: Blic, 11.Avg.2010, 01:00

Jedan bivši policajac ostao je nepovređen kada je u Kukstaunu, gradu u Severnoj Irskoj, eksplodirala bomba postavljena ispod njegovog vozila...Bomba se aktivirala dok se bivši policajac vozio od kuće do policijske stanice gde sada radi kao čuvar...Više od 100 stanovnika iz okolnih kuća je evakuisano,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.