Nova eksplozija u Mogadišu, najmanje dvoje mrtvih

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2017, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova eksplozija u Mogadišu, najmanje dvoje mrtvih

Najmanje dve osobe su poginule, a više od osam povređeno je danas, kada je bombaš samoubica aktivirao automobil bombu ispred popularnog hotela u glavnom gradu Somalije, saopštila je policija.

Policija je navela da se još čuje pucnjava u unutrašnjosti hotela Nasa-Hablod, koji je blizu predsedničke palate u Mogadišu i čiji su česti gosti političari i drugi pripadnici somalske elite. Nekoliko minuta kasnije čula se još jedna eksplozija u istoj oblasti.

Današnje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << eksplozije usledile su svega dve nedelje posle najvećeg bombaškog napada zabeleženog u Somaliji, u kojem je poginulo više od 350 ljudi i ranjeno više od 400, u eksploziji kamiona bombe u prometnoj ulici Mogadiša.

Ekstremistička grupa Al Šabab često izvodi napade u Mogadišu, a za sada niko nije preuzeo odgovornost za današnji.

Od bombaškog napada pre dve nedelje, predsednik Somalije Moamed Abdulahi Mohamed posećuje zemlje u regionu, tražeći veću pomoć u borbi protiv grupe Al Šabab.

Snage multinacionalne Afričke unije broje 22.000 vojnika u Somaliji, a njihovo povlačenje se očekuje do kraja 2020. godine, posle čega bi za bezbednost zemlje trebalo da bude odgovorna somalska vojska.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nova eksplozija u Mogadišu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Okt.2017

Najmanje sedam osoba je poginulo kada je bombaš samoubica aktivirao automobil bombu ispred popularnog hotela u glavnom gradu Somalije, saopštila je policija.   Policija je navela da se još čuje pucnjava u unutrašnjosti hotela Nasa-Hablod, koji je blizu predsedničke palate u Mogadišu i čiji su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.