Nosači helikoptera „Mistral“ će biti bazirani u Vladivostoku

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2012, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nosači helikoptera „Mistral“ će biti bazirani u Vladivostoku

27.07.2012. -

Vojna flota Rusije je odredila mesto baziranja nosača helikoptera „Mistral“ – biće to Vladivostok, rekao je u četvrtak glavni komandant ratne mornarice Rusije viceadmiral Viktor Čirkov. „Tamo se nalaze brodogradilišta, tamo ćemo pripremati kadrove“, - rekao je on.

Ugovor u vrednosti od 1,2 milijardu evra na izgradnju dva francuska nosača helikoptera „Mistral“ je potpisan u junu 2011. Prvi će biti sklopljen u Francuskoj 2014., drugi u Rusiji – 2015.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/Kari Käsper/cc-by-nc-sa 3.0    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD su zahvalne Rusiji za stav o hemijskom oružju

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2012

27.07.2012. -..SAD su zahvalne Rusiji za zahtevanje od vlasti Sirije da ne dozvole primenu hemijskog oružja. O tome je izjavio u četvrtak u Vašingtonu pomoćnik državnog sekretara SAD za veze sa javnošću i medijima Majk Hamer...Komentarišući situaciju oko arsenala hemijskog oružja u Siriji,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.