Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2010, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norme demokratije razmatraju se u drevnom ruskom gradu

20.08.2010. - Predsednik uprave Instituta za savremeni razvoj Igor Jurgens

Savremena država: standardi demokratije i kriterijumi efektivnosti naziv je Svetskog političkog foruma-2010. koji će biti održan u starinskom ruskom gradu Jaroslavlju, pod pokroviteljstvom predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva.

Jaroslavlj, koji obeležava u septembru svoju hiljadugodišnjicu, već za manje od tri nedelje ponovo će postati mesto susreta uglednih državnih i političkih poslenika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << predstavnika biznis-zajednice, lidera nauke i obrazovanja, eksperata u oblasti politikologije, ekonomije, prava iz mnogih država sveta. Oni nastavljaju diskusiju o ulozi savremene države u osiguranju bezbednosti i stabilnosti savremenog sveta, započetu još prošle godine na Međunarodnoj konferenciji Savremena država i globalna bezbednost. Detaljnije o programu u intervjuu za Glas Rusije, koji je zvanični informacioni partner aktualnog foruma, govorio je moderator jedne od sekcija, predsednik uprave Instituta za savremeni razvoj Igor Jurgens:

"Međunarodne norme demokratije, borba protiv rasizma i ksenofobije, inovacioni razvoj, međunarodni i regionalni sistemi bezbednosti. To je širok krug pitanja koja će se razmatrati u Jaroslavlju ove godine. Na plenarnom zasedanju će istupiti predsednik Rusije Dmitrij Medvedev. Prošle godine njegovi gosti su bili premijer Francuske Fijon i premijer Španije Sapatero. Ove godine se očekuje dolazak ništa manje uglednih gostiju.

Na primer, u sekciji Regionalni sistemi globalne bezbednosti kopredsednik će postati bivši generalni sekretar NATO-a lord Džordž Robertson.

Mnogi učsnici smatraju prestojeći susret univerzalnim. Sa jedne strane biće održana međunarodna diskusija koja će ubuduće pomoći da se donose odluke političkog i ekonomskog karaktera unutar konretne zemlje, između ostalog Rusije. Sa druge strane, postavlja se mnoštvo spoljnopolitičkih pitanja. Između ostalog široka međunarodna diskusija o Dogovoru o evropskoj bezbednosti. Inicijator takvog dogovora bila je Rusija, a globalni učesnici foruma će tražiti nove ideje, koje će osigurati napredak čitavog sveta u narednim decenijama."

Preuzmite audio fajl

Izvor: Glas Rusije

,

Predloži prijateljima

Komentari (0) Dodaj komentar

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.