Normalizovan aviosaobraćaj u Evropi

Izvor: Glas javnosti, 14.Maj.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Normalizovan aviosaobraćaj u Evropi

BRISEL - Aviosaobraćaj nad Evropom i severnim Atlantikom normalizovan je, saopštila je Evropska agencija za vazdušni saobraćaj.

U saopštenju se, prenosi AP, kaže da su čiste rute koje avioni koriste na letovima između Evrope i Severne Amerike, a Evrokontrola kaže da meteorolozi predviđaju da u narednim danima neće biti poremećaja.

Zbog vulkanskog pepela sa Islanda prošlog meseca je neko vreme bio teško poremećen i zatvoren aviosaobraćaj na severnom i zapadnom delu Evrope. Otkazano je oko 100.000 letova, aviokompanije su imale štetu od 1,3 milijarde evra, a na stotine hiljada putnika bilo je blokirano.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.