Izvor: Blic, 14.Nov.2009, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norac neće tražiti pomilovanje od Mesića

Iako je stekao sve zakonske uslove, general Mirko Norac koji je osuđen za ratne zločine nad civilima srpske nacionalnosti u Gospiću i Medačkom džepu, neće tražiti pomilovanje od predsednika Stjepana Mesića.

To je danas za Dnevnik.hr izjavio njegov advokat Željko Olujić, pošto je Norca jutros posetio u zatvoru u Glini.

Olujić je naveo da odluku o pomilovanju mora doneti sam general, ali iz verovatno ličnih razloga, ne želi Mesića da moli za oprost.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Mesić je nedavno izjavio da razmišlja o pomilovanju generala Norca, koji služi 12-godišnju zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina u Gospiću 1991.

Objasnio je da se pomilovanje koristi kod osuđenika kod kojih su nastale nove okolonosti s obzirom na one u vreme izricanja kazne, i "ako se u to bude uklopio Norac ili neko drugi, ja ću reagovati".

Norac je odslužio osam od ukupno 12 godina zatvora na koje je osuđen zbog zločina u Gospiću 1991. godine. U međuvremenu se oženio i ima dete, pa se to smatra novim okolnostima.

Zbog zločina u Medačkom džepu 1993. osuđen je na sedam godina zatvora, ali su njegovi advokati podneli žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.