Izvor: B92, 11.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork: Pretnja bombom

Njujork -- Njujorška policija pojačala bezbednosne mere u Menhetnu, kao i na svim mostovima i tunelima u gradu zbog, za sada nepotvrđene pretnje.

Pretnja je glasila da bi "radiološka prljava bomba" mogla da eksplodira na Menhetnu, u okolini 34. ulice, javljaju agencije. Stanje pripravnosti na teroristički napad i dalje je na "narandžastom nivou", koje je uvedeno 11. septembra 2001. godine, posle napada na Svetski trgovinski centar, a policija je postavila kontrolne punktove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko Menhetna.

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg potvrdio je da je policija dobila pretnju sa Interneta, ali je ocenio da nema razloga da se veruje da je ova pretnja bitno drugačija od mnogih drugih koje su se pojavljivale posle 11. septembra 2001. godine.

Iz Ministarstva za nacionalnu bezbednost kažu da u Vašingtonu procenjuju da je pretnja Njujorku nedokazana i da nema "verodostojne informacije o bliskoj opasnosti za nacionalnu bezbednost".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.