Njih dve su sestre, obe imaju po OSMORO DECE i tvrde: Zavisne smo OD BEBA, to je kao droga, stalno želim da sam trudna!

Izvor: Blic, 09.Feb.2018, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njih dve su sestre, obe imaju po OSMORO DECE i tvrde: Zavisne smo OD BEBA, to je kao droga, stalno želim da sam trudna!

Neke žene nakon porođaja ne žele više ni da pomisle na drugo dete, ali ne i Ejmi Grin. Ova 31-godišnja majka je toliko zavisna od beba i svega što dolazi uz to, da je rodila osmoro dece, baš kao i njena sestra Kloi (29).

Ejmi i Kloi žive na pet minuta jedna od druge u malom selu Gvined u Velsu i sa svojih 16 dece rade sve zajedno, od spravljanja ogromne količine obroka do nedeljne kupovine.

- Nakon što sam rodila prvo dvoje dece, toliko mi se dopalo da sam želela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još. Nisam želela da prestanem. Svaki put kad bih rodila bebu, želela sam još. To je definitivno zavisnost. Kao droga. Čim jedno prestane da sisa, ja poželim da zatrudnim i sve to uradim ponovo – priča Ejmi za "San".

Ona kaže da bi imala još više dece da joj finansijske prilike to dopuštaju.

- Volim bebe, volim biti trudna i apsolutno volim porođaj, to je najbolji deo, od pucanja vodenjaka do izlaska bebe. To iskustvo je neverovatno – kaže ona.

Čak i nakon što se razišla sa ocem prvo dvoje dece Džonom (41), ona ga je zamolila da nastavi da joj pravi decu.

- Želeli smo što više dece, pa sam predložila da živimo odvojeno, ali da imamo još beba. Složili smo se da prekinemo ovaj aranžman ako neko od nas upozna nekog drugog – kaže Ejmi.

Ova samohrana majka nedeljno izdvaja za hranu 200 funti, uključujući 56 flaša mleka i 11 kutija žitarica.

Iako priznaje da je svaki dan ludnica, ne bi to menjala nizašta na svetu.

- Uvek sam bila majčinski tip. Mislim da je za to “krivo” odrastanje u velikoj porodici. Uvek sam volela bebe i oblačila svoju sestru, pretvarajući se da sam joj majka – kaže Ejmi.

Ona ističe da je dojila svu svoju decu, čak i onu koja su trebala posebnu negu – poslednje četvoro dece je prerano rođeno.

- I moje i sestrino telo se brzo oporavljalo nakon porođaja. Ljudi nas stalno pitaju kako smo tako mršave nakon osam porođaja. Poslednja tri su mi bila carski rez – kaže Ejmi.

Ona je istakla da ima sjajan odnos sa sestrom.

- Sva naša deca se druže. Viđaju se svakog dana, idu u školu zajedno i nazad kući – priča Ejmi.

Ona i Kloi obično ustaju u 6 ujutro, oblače decu za školu i prave doručak, obično žitarice. Dnevno se popije bar 8 flaša mleka.

Dok su deca u školi, Ejmi je kući sa najmlađe dvoje dece, čisti kuću i kupatilo, namešta krevete i pere veš.

Ejmi je upoznala Džona kad je imala 17 godina, a prvo dete, sina Majkija (12) rodila je godinu dana kasnije.

Kad je Majki imao 2 meseca, Kloi je otkrila da je trudna, iako je uzimala kontraceptivne pilule.

Još dva meseca kasnije, i Ejmi je otkrila da čeka drugo dete.

Kloi je 2006. rodila Lea (11), a Ejmi je nedugo nakon toga rodila Brioni (11), nakon porođaja koji je trajao svega 20 minuta.

Ejmi je nakon razilaženja sa Džonom rodila Tejlora (8), Oskara (7), Brejdena (6) i Osijana (5), sve sa Džonom, dok je Kloi rodila Levija (8), pre nego što je upoznala novog partnera koji se takođe zove Džon. Potom mu je rodila Olivera (6) i Megan (6).

Ejmi je sa drugim partnerima (u vezama za jednu noć) rodila još dvoje dece – Ivi (4) i Ezme (2), dok je Kloi rodila Majlija (5), Lejsija (4), Leksija (3) i Ilajdžu (2).

- Očevi poslednje dvoje dece nemaju ništa s njima. Džon je sjajan s decom, svi ga zovu tatom – kaže Ejmi.

Kloin muž je umro pre dve godine od srčanog oboljenja, pa su sada obe sestre samohrane majke.

Obe primaju socijalnu pomoć i nezaposlene su.

- Ne kupujemo za rođendane ili Božiće. Vodimo decu na odmor jednom godišnje, i ja i Kloi, svi zajedno. Definitivno je bilo vredno toga. Ljubav dece je vrednija od sveg novca – zaključila je Ejmi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.