Nisu želeli smrt u zatvoru

Izvor: Glas javnosti, 03.Sep.2009, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisu želeli smrt u zatvoru

LONDON - Britanske vlasti „nisu želele“ da Libijac Abdelbaset al-Megrahi, koji je osuđen za napad u Lokerbiju 1988. i oslobođen u Škotskoj u avgustu, „umre u zatvoru“, izjavio je juče šef britanskog MIP Dejvid Miliband.

Naime, bivši državni sekretar u MIP Bil Ramel je preksinoć izjavio da je libijskom zvaničniku preneo takav stav premijera Brauna i ministra Milibanda, te se ministar juče našao u žiži medijskog interesovanja da to potvrdi.

Svetski mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uveliko prenose da je terorista Megrahi pušten radi Trgovinskog sporazuma Libije i Britanije, o čemu su otvoreno govorili i najviši libijski zvaničnici. London je pokušao da svu „krivicu“svali na škotske vlasti koje su oslobodile u avgustu, iz „humanitarnih razloga Megrahija“, koji umire od raka prostate. U avionu koji je oborio poginulo je 270 osoba.   

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.