Nismo glupi da se praćkom borimo sa nuklearnom silom

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nismo glupi da se praćkom borimo sa nuklearnom silom"

"Novi rat sa Izraelom nije ni u čijem interesu", rekao je lider Hamasa Jahja Sinvar u retkom intervjuu koji su objavili hebrejski dnevnik "Jediot Ahronot" i italijanska "Republika".

- Kroz rat nećemo postići ništa - rekao je on.

Sinvar je italijanskim novinama rekao da je Izrael počeo vršiti agresiju na Gazu mnogo pre nego što joj je 2007. godine nametnuo blokadu. Dodao je kako je Hamas spreman na razmenu zarobljenika, što bi bio deo budućeg dogovora sa Izraelom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o okončanju te blokade.

- Mi smo stalno pod okupacijom. To je agresija na dnevnoj bazi, s tim što njen intenzitet varira - rekao je Sinvar.

Lider Hamasa je rekao da njegova grupa nije toliko glupa da počne rat sa mnogo jačim Izraelom, ali je dodao i to da Izraelcima ne bi bila u interesu potpuna vojna pobeda nad Hamasom.

- Istina je da novi rat nije ni u čijem interesu, pa nije ni u našem. Ko bi voleo da se praćkom bori sa nuklearnom silom? - podvukao je Sinvar, koji je dodao da bi izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu pobeda donela više štete od poraza:

- Jer, to bi bio četvrti rat. Oni se svim silama trude da se reše Palestinaca sa Zapadne obale i sačuvaju jevrejsku većinu. Ne verujem da žele nova dva miliona Arapa - zaključio je Sinvar.

Hamas na granici sa Izraelom organizuje proteste na nedeljnoj bazi, u nastojanju da izbori ukidanje blokade koja je nametnuta 2007, kada je Hamas preuzeo kontrolu nad Gazom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.