Izvor: Blic, 15.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije uspelo obaranje Vlade

Nije uspelo obaranje Vlade

MOSKVA - Državna duma Rusije odbacila je juče pokušaj poslaničke grupe Komunističke partije da izdejstvuje obaranje vlade premijera Mihaila Kasjanova.

Za usvajanje dokumenta o nepoverenju vladi, koji su komunisti izneli na glasanje, na zasedanju Dume izjasnilo se samo 126 od ukupno 450 poslanika.

Predstavnici većine partija desnog centra odlučili su još pre sednice da ne učestvuju u glasanju. One su se na to odlučile, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako je rekao predstavnik poslaničke grupe 'Otadžbina-sva Rusija' Vjačeslav Volođin, iz dva razloga: da bi pokazale da 'ne podržavaju populističku inicijativu KP Rusije, ali i da nemaju nameru da aplaudiraju sadašnjoj vladi'.

Ishod glasanja u Dumi prekratio je špekulacije i strahovanja mnogih komentatora i političara da Rusija ulazi u novu političku i parlamentarnu krizu, ali se ocenjuje da sve moguće posledice inicijative komunista još nisu do kraja iscrpene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.