U selu blizu Džosa pronadjeno 200 tela

Izvor: S media, 23.Jan.2010, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U selu blizu Džosa pronadjeno 200 tela

Više od 200 tela pronadjeno je u jednom selu nedaleko od Džosa, grada u centralnom delu Nigerije, gde su prošle nedelje izbili sukobi u kojima je poginulo više od 400 ljudi.

Tela su pronadjena u bunarima i kanalizacionim jamama u selu Kuru Karama, 30 kilometara udaljenom od Džosa, preneo je Rojters.

Potpredsednik Nigerije Gudlak Džonatan naredio je pre dva dana vojsci da preuzme kontrolu nad gradom Džos i njegovom okolinom, kako bi bili sprečeni dalji sukobi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u kojima je poginulo više od 460 ljudi. On je dodao da armija ima ovlašćenja od federalne vlade da hitno zaustavi nasilje u tim oblastima.

Sukobi u gradu Džos, koji se nalazi izmedju pretežno muslimanskog severa i hrišćanskog juga Nigerije, počeli su u nedelju, zbog poništenog dogovora o obnovi domova, postignutog posle nemira 2008. godine. Iz Džosa je otišlo najmanje 3.000 ljudi, bežeći od sukoba.

Policija je uvela 24-časovni policijski čas da bi se smanjile tenzije izmedju muslimana i hrišćana i sprečilo ponavljanje dogadjaja iz novembra 2008. godine, kada su stotine ljudi ubijene u najozbiljnijim verskim sukobima u Nigeriji u proteklih nekoliko godina.

U Nigeriji živi oko 200 različitih etničkih grupa uglavnom mirno, mada je od gradjanskog rata, koji je trajao od 1967. do 1970. godine, često dolazilo do sukoba na verskoj osnovi.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nigerija: Pronađeno 200 tela u kanalizaciji

Izvor: Glas javnosti, 23.Jan.2010

ABUDŽA - Više od 200 tela pronađeno je u selu nadomak Džosa, grada u centralnom delu Nigerije, gde su prošle nedelje izbili sukobi u kojima je poginulo više od 400 ljudi. Tela su pronađena u bunarima i kanalizacionim jamama u selu Kuru Karama. Potpredsednik Nigerije Gudlak Džonatan naredio je...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.