Nigerija: Islamisti Boko Harama ubili 68 ljudi

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija: Islamisti Boko Harama ubili 68 ljudi

Islamisti iz pokreta Boko Haram ubili su 68 ljudi, među kojima je mnogo dece, u masakru na severoistoku Nigerije, naveli su danas očevici.

Kako je javio AFP, masakr se dogodio u selu Ndžaba, na severoistoku zemlje.

Jedan od lokalnih stanovnika koji je uspeo da pobegne rekao je da je u tom udaljenom regionu Nigerije ubijeno ukupno 68 ljudi.

Najveći deo sela je spaljen, a deca su se namerno našla na mesti islamista Boko Harama, potvrdilo je i nekoliko drugih očevidaca, izvestio je AFP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamisti Boko Harama ubili 68 ljudi

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2015

LAGOS - Islamisti iz pokreta Boko Haram ubili su 68 ljudi, među kojima je mnogo djece, u masakru na sevjeroistoku Nigerije, naveli su danas očevici...Kako je javio AFP, masakr se dogodio u selu Ndžaba, na sjeveroistoku zemlje...Jedan od lokalnih stanovnika koji je uspio da pobjegne rekao je da je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.