Niče petlja kod Pančevca

Izvor: Press, 13.Nov.2012, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niče petlja kod Pančevca

Iznad dela Bulevara despota Stefana tokom vikenda postavljen je prvi deo konstrukcije buduće petlje. Radovi na izgradnji petlje „Pančevački most" biće završeni do kraja godine kada će i kompletna saobraćajnica biti puštena u saobraćaj

Iako je juče za većinu sugrađana bio slobodan dan, radnici koji su angažovani na izgradnji ove petlje radili su punom parom. Oni su uspeli tokom vikenda da postave deo konstrukcije, tako da je saobraćaj u Bulevaru despota Stefana ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << normalizovan.

Rasveta i kružna rampa

Uporedo sa radovima na samoj konstrukciji odvijaju se i radovi na izgradnji dve nove saobraćajne trake, kojima će biti proširen Bulevar despota Stefana. Do sada su izmeštene podzemne instalacije, izgrađen je potporni zid za nove saobraćajne trake u dužini od 150 metara na delu iza postojeće autobuske stanice, kao i novi vodovod i deo kanalizacije prema Ulici Mije Kovačevića.

Putnici koji redovno prolaze ovom relacijom bilo da idu gradskim prevozom ili automobilom s nestrpljenjem očekuju završetak nove petlje, koja će značajno smanjiti svakodnevne gužve. Milovan Radić, ekonomista koji živi u Padinskoj Skeli a radi na Novom Beogradu, rekao nam je da mu je zbog gužvi na ovoj deonici potrebno i sat vremena da dođe na posao.

- Gužve na ovom potezu su velike i, što je najgore, nikada ne znate koliko vam vremena treba da stignete na posao. Od Padinske Skele do Novog Beograda ujutru mi treba više od sat vremena - rekao je Radić.

Manje gužve

U okviru izgradnje petlje „Pančevački most" biće urađena nova vodovodna i kanalizaciona mreža, a postojeća će biti rekonstruisana. Dva cevovoda biće zamenjena novim, a postojeći će biti izmešten u novi trotoar na dograđenom delu Bulevara despota Stefana. Kišna kanalizacija koja će prihvatati vodu iz svih slivnika iz okolnih ulica biće izgrađena u dužini od 600 metara, a duž nove saobraćajnice biće postavljene nova elektroenergetska instalacija i javna rasveta. Unutar nove kružne rampe predvideno je ozelenjavanje prostora na površini od pola hektara.

Izgradnjom nove petlje smanjiće se gužve u smeru ka Višnjici iz centra grada, uz desnu stranu Bulevara despota Stefana, biće dograđene dve saobraćajne trake u dužini od 375 metara, kojima će se prilaziti novoj rampi. U ovom delu Bulevara biće izgrađeno i novo stajalište javnog prevoza, a u nastavku će biti dograđena izlivna traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića.

Izgradnjom nove denivelisane raskrsnice sprečiće se dalje ukrštanje saobraćaja na levom skretanju ka Pančevačkom mostu i time povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a Bulevar despota Stefana biće slobodniji za prolazak vozila koja saobraćaju ka centru grada ili ka Višnjici.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petlja kod Pančevca gotova do decembra?

Izvor: Mondo, 13.Nov.2012

Majstori i poneeljak postavljali montažne nosače iznad Bulevara despota Stefana. Velike saobraćajne gužve kod "Pančevca" trebalo bi da budu ružna prošlost...Bulevar despota Stefana od ovog vikenda natkriven je montažnim nosačima. Radovi na Pančevačkoj petlji sve su bliži kraju. Radnici tri...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.