Nevreme ubilo četvoro u Hrvatskoj

Izvor: B92, 07.Okt.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme ubilo četvoro u Hrvatskoj

Zagreb/Bjelovar -- Četiri osobe su poginule, a 14 povređeno u požaru u privatnom domu za starije i nemoćne u Bjelovaru koji je izbio usled udara groma.

Požar je planuo od udara groma tokom jakog nevremena koje je poslepodne zahvatilo Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Neki od povređenih zadobili su prelome i opekotine, a deo ogrebotine i nagnječenja. Požar je izbio u porodičnoj kući koja se koristi kao dom za starije i nemoćne osobe.

Hrvatska radiotelevizija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi da se 20 ljudi tek nedavno doselilo u kuću. Dom je navodno radio nelegalno. Požar je lokalizovan, a u gašenju je učestvovalo 16 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila.

Snažno nevreme poslepodne je zahvatilo i šire područje Rijeke, a izazvalo je rušenje stabala, rasvetnih i semaforskih stubova u gradu. Osim Rijeke, nevreme je zahvatilo i Dubrovnik i Istru, kao i zagrebačko područje.

Sneg je počeo da pada u Gorskom kotaru i zagrebačkom Sljemenu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.