Izvor: Blic, 25.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevin proveo 27 godina u zatvoru, prvog vikenda na slobodi doživeo udes

Britanac Šon Hodžson, koji je prošle nedelje pušten iz zatvora nakon što je zbog ubistva koje nije počinio iza rešetaka proveo 27 godina, doživeo je lakšu saobraćajnu nesreću tokom svog prvog vikenda na slobodi, piše "Gardijan".

Hodžsona (57) je u subotu u centru Londona udario taksi koji se sklonio kako bi pustio policijsko vozilo da prođe ulicom. Hodžson je samo lakše povređen, ali je ipak morao u bolnicu.

"Šon je prevezen u bolnicu i ima nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šavova na licu. Još uvek ne znamo sve detalje nesreće, ali je jasno da će on morati još da se privikava na život u ovakvom svetu. Sada je sve mnogo brže, naročito u Londonu, a on još nije spreman na to. To je još jedna teška posledica provedenog vremena u zatvoru ", rekao je njegov advokat Džulijan Jang.

Jang je dodao da Hodžsonu puno podrške pružaju obični prolaznici, koji ga često prepoznaju i prilaze da mu stegnu ruku.

Hodžson je optužen za ubistvo 22-godišnje Tereze de Simone u Sautemptonu 1979. godine, suđenje je završeno 1982. godine, a obnavljanje slučaja i DNK analiza su dokazali njegovu nevinost. Hodžson je izašao iz zatvora prošle srede.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.